Burghley Walled Garden Stamford

Burghley Park was successfully entered into a 10-year Higher Level Stewardship scheme towards the end of 2013, with management and restoration proposals guided by a Parkland Management Plan (Cookson and Tickner, 2013).

One of the main projects identified for part-funding through HLS was the restoration of the Walled Garden, located towards the south of the park. 

Project Summary

An extensive walled enclosure originating in the 18th century, the Walled Garden was largely derelict apart for some small-scale use for productive horticulture and the residential occupation of the former Head Gardener’s cottage and gardener’s accommodation.

Messenger was awarded the contract for repairs to brick and stone walls and buildings, hard and soft landscape works, services, repairs to existing and supply and installation of new greenhouses.

Client:

Burghley House Preservation Trust

Architect:

Rees Bolter Architects

Duration:

18 months

Completion:

August 2016

Value:

£1.4m

Share:

Share on email
Share on twitter
Share on linkedin